Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
"Magyar cigány vagyok" - Rigó József szerzői estje Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 08.

ImageRigó József szerzői estjére várták az érdeklődőket tegnap délután a Vörösmarty Társaság Nagytermében. A rendezvényen nemcsak versek hangoztak el a költő eddig megjelent köteteiből, hanem a poéta cigányságához fűződő viszonyáról is vallott.

Tovább...
 
Mitikus lények a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 08.

ImageSimon Margit és Gyulai Saci festményeiből nyílt kiállítás a székesfehérvári Platán Galériában. S nem is akárhogyan! Fuvolajátékkal, gitárral, verssel és modern tánccal. Ez utóbbiban az egyik alkotó, Gyulai Saci is részt vett.

Tovább...
 
"Incontro" a tó partján... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 07.

ImageSan Salvo városa egy márványszobrot adományozott a Kodolányi János Főiskolának, amelyet az intézmény igazgatósági épülete mellett helyeztek el a Fürdő utcában. A műalkotás ünnepélyes felavatására tegnap került sor.

Tovább...
 
A nemzetiségeké lesz a főszerep Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageA VI. Királyi Bor-Lakoma fesztiválhoz kapcsolódva idén is megrendezik a Székesfehérvári Nemzetiségi Napot a királyok városában, hogy az itt élő nemzetiségek bemutathassák kulturális sokszínűségüket. A szombati programon táncosok és zenészek várják az érdeklődőket, valamint lehetőség nyílik a különböző (vallási-, kulturális) hagyományok megismerésére is.

Tovább...
 
Sanzonok és grafikák a Bányató Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 05.

ImageNosztalgikus hangulat uralkodott Kotaszek Hedvig ma este nyílt kiállításán a Bányató Galériában: Simon M. Veronika köszöntője után versek hangoztak el, majd vidám sanzonok következtek. A jól ismert nóták hatására szó szerint dalra, majd rövid idő múlva táncra perdült a közönség minden tagja.

Tovább...
 
"Művészeti turkáló" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 04.

ImageKortárs művészeti vásárt rendezett tegnap a Székesfehérvári Művészek Társasága a Pelikán Galériában. A program célja az volt, hogy a helyi polgárok elérhető áron jussanak hozzá az alkotásokhoz, miközben a művészekkel is lehetőségük nyílik kötetlenül beszélgetni.

Tovább...
 
Interjú Pécsi Ildikóval Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2008. május 04.

Május 3-án és 4-én mutatták be a Gorsium Régészeti Parkban Aristophanes: A nőuralom, című komédiáját, Pécsi Ildikó, Kossuth-díjas színművész, rendezésében.

Tovább...
 
Nőuralom a Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 04.

ImageFlórát a rómaiak a virág, a virágzás, és a természet istennőjének tartották. Évente megrendezték a „ludi Florales”-t, azaz a megújulás ünnepét. Ennek első napján virágzó gabonakalászt tettek az oltárra áldozatként, magukat és állataikat pedig virágokkal borították be. A közönség szórakoztatásáról táncosok, mutatványosok és színészek gondoskodtak. Erről emlékeznek meg minden évben a Gorsium Régészeti Parkban, a „Floralia” keretében

Tovább...
 
Flóra ünnepét, a tavaszt köszöntik május elsejétől a táci Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2008. május 01.

ImageA Gorsium régészeti park alapításának 50. esztendejében színes és változatos programokra várják az érdeklődőket.

Tovább...
 
Lelkésznek készült, most pedig szobrokat készít és verseket ír Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

Image„Árnyék és fény között” – ezzel a címmel tartottak irodalmi délutánt a Székesfehérvári Evangélikus Gyülekezetben. Ennek során Szemerei Gábor megzenésített költeményeit hallhatták a hívek, méghozzá családja tolmácsolásában. A verseket felesége ültette át a kották világába, gyermekei pedig gitárral és énekkel támogatták a produkciót. Ezen kívül különleges – többnyire mobil – fafaragásait is bemutatta a közönségnek, amelyek igen nagy sikert arattak.

Tovább...
 
Ady Estet tartott Barlay Ö. Szabolcs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 27.

ImageBarlay Ö. Szabolcs egy zenés, irodalmi estre invitálta a verskedvelőket és a híveket nemrég a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolába. A program az „Ady istene” címet kapta, hiszen Szabolcs atya az Ady Endréről kialakult téves képet szerette volna megváltoztatni az emberekben. Bebizonyítani, hogy e költő egyáltalán nem állt olyan távol Istentől és a tisztaságtól, mint ahogyan azt sokan gondolják. A zenével és vers-felolvasásokkal átszőtt előadás alapját Barlay Ö. Szabolcs legújabb Ady-kötete képezte, amelyet írója be is mutatott a közönségnek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 561 562 563 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6183 - 6193 / 6193